Budapesten születtem az 1980-as években, munkásosztálybeli szorgos és egyben kreatív apa fiaként. Anyai ági nagyapám ezekben az években kezdte fotós karrierjét, majd évek múltán stúdió vezetőként magyarországi kistérségi televíziózással kezdett foglalkozni.
Így már tizenéves koromban volt szerencsém bepillantást nyernem a képalkotásba, az analóg rendszerek, Zenit kamerák és a szakma legjavába, amely már akkoriban meghatározó élményt biztosított számomra.
Diákéveimben szenvedélyemmé vált a fotográfia és az újságírás, ennek eredményeképpen alapítottuk meg tanuló társammal Magyarországon elsők közt előadást közvetítő nonprofit web-televízióját és az ezt kiegészítő online sajtót.

A sorsból adódóan ifjú koromban ketten maradtunk fiútestvéremmel így fiatalságunk ellenére kellett helyt állnunk az életben. Kötelezettségeimnek eleget téve a hobbim hamar hivatássá kezdett válni, ami már akkoriban is nagy örömmel töltött el.
Külföldön és Magyarországon is neves producerként ismert szakemberrel kezdtem meg a közös munkámat filmalkotások kapcsán. Ennek eredményeképpen sok a szakmájában is kiváló emberrel ismerkedtem meg, valamint az ezt körülölelő nemzetközi piacra is hamarosan rálátásom nyílt.
Időközben belföldi és külföldi (Németország, Szlovákia, Oroszország, Amerika, Vietnám, Izland…) projektekben is vezető szerepeket nyertem el a mozgóképgyártás területén.
Az évek folyamán sok tapasztalatot és tudást szereztem a teljes fotográfia kapcsán, mint mozgókép, mint fotózás, valamint, de nem utolsó sorban a digitális utómunka területén.
Eközben itthon egyéni fotósként kezdtem el tevékenységemet, ahol már örömmel hasznosítottam a megszerzett tudást. Különböző témakörökben fotóztam (divat, reklám, rendezvény, portré, művészet), amiből ezúton is kiemelném az esküvő fotózást.
Számomra a fotózás nem zárul le a fotó elkészítésével, a digitális utómunka (Photoshop, Lightroom) segítségemre van. A képeket feldolgozandó formában készítem el és a végeredményt az utómunka kapcsán érem el.
Előre kigondolva készítem el a képeimet, amiben már látom és tudom, hogy mit szeretnék kihozni végeredményként, már a fényképezés előtt.

A 2010-es években késznek éreztem magam a SzimaStudio-t megalapítani, ami azóta kreatív emberek munkája gyümölcseként jövedelmező vállalkozássá nőtte ki magát. Az ügynökségünk kezdetek óta a magyar és a nemzetközi piacot is egyaránt kiszolgálja.

Személyiségemet az alkotóvágy és a tökéletességre törekvés jellemzi. Jó kapcsolatteremtő és empatikus embernek tartanak.